23948sdkhjf

Dagrofa med nyt, stort underskud

Lukningen af Kiwi-kæden er dog gået bedre end forventet
Dagligvarevirksomheden Dagrofa kæmper stadig med røde tal på bundlinjen, fremgår det af en melding fra koncernen forud for offentliggørelsen af koncernens årsregnskab for 2017.

Lukningen af Kiwi-kæden er gået bedre end forudsat, mens kæderne Meny og Spar viser gode takter og tager markedsandele. Til gengæld var
indtjeningen i Foodservice Danmark ikke tilfredstillende, hedder det.

Mahia-koncernen, som omfatter de fortsættende aktiviteter i Dagrofa samt nedlukningen af Kiwi, nåede i 2017 en omsætning på 17,4 milliarder kroner mod 18,6 milliarder i 2016. Nedgangen har medført et underskud før skat 165 millioner kroner mod 53 millioner året før. Resultatet var bedre end det forventede minus på 400-500 millioner kroner, takket være lavere Kiwi-relaterede nedlukningsomkostninger, oplyser Dagrofa.

I Dagrofa-koncernen, som indeholder de fortsættende aktiviteter i købmandskæder, Dagrofa Logistik samt FoodService Danmark, var der en omsætning på 17,2 milliarder kroner. Årets resultat blev 197 millioner kroner, hvilket var i tråd med forventningerne.

- Vi glæder os over fremgangen for Meny og Spar, men samlet set, og navnlig i Foodservice Danmark, er resultatet stadig ikke tilfredsstillende, siger Jesper Lok, bestyrelsesformand og fungerende koncernchef i Dagrofa.

Nettoresultatet i den samlede Mahia-koncern blev på minus 592 millioner kroner mod minus 655 millioner i 2016. Heraf udgjorde årets resultat i Dagrofa-koncernen minus 272 millioner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109